ovulatietest-zwanger-lesbisch

Oh oh ovulatietest – Blog #07

Als je zwanger wilt worden kun je als lesbienne op de bonnefooi een ommetje maken naar de spermabank, maar dat kost wat teveel tijd en geld. Dus de oplossing zit in goede timing. En in het geval van 30-plussers: héle goede timing. Gelukkig bestaat er zoiets als de ovulatietest, die je gemakkelijk en overzichtelijk vertelt wanneer je ovuleren gaat. Hoera voor de ovulatietest! Toch? Nou, nee.

Timing
Twee streepjes, waarvan er één altijd dezelfde kleur is. De ander, dát is het streepje dat de mate van een bepaald hormoon aangeeft. Hoe meer van dat, hoe dichter op de eisprong. Dus dat streepje wordt gedurende de dagen in aanloop naar de ovulatie steeds donkerder paars. En op z’n donkerst, dat is het moment om met je benen wijd richting de spermabank te rijden. ‘Nou,’ zul je denken, ‘da’s makkelijk!’ Nee, dat is het niet. Want voor je het weet staat iedere ochtend je vriendin voor je met in haar hand een teststrip en een blik in haar ogen alsof ze haar sleutels kwijt is. Want wat is ‘op z’n donkerst’? En wat als ieder f*cking streepje die week dezelfde kleur paars is?

50 tinten paars
‘Zie jij verschil?’ Dat is het zinnetje dat ik de afgelopen dagen heel erg vaak gehoord heb. Het komt van mijn vriendin die voor de zesde ochtend op rij een ovulatietest-strip voor mijn neus houdt. Nog vóór de koffie hè? 50 tinten paars hebben we nu, want alle ovulatiestrips worden keurig netjes op een a4’tje geplakt zodat we kunnen vergelijken. En de conclusie is dat er geen touw aan vast te knopen is. Of misschien heeft ze geen ovulatie. Misschien heeft ze niet eens eierstokken. Ik begin die ovulatietesten ongelooflijk te haten. En m’n vriendin suggereert dat ze misschien wel drie keer per dag moet testen. Ja dahag!

 Even normaal nou
Kijk, het ding is dus dat je je lieve, rationele, schat van een vriendin ziet veranderen in een onzekere, hypochondrische teststrip-staarder. ‘Is dit nou lichter?’, ‘Kun jij als-je-blieft even kijken?’, en dan de fameuze ‘maar ik vóél dat ik ovuleer!’ Blij dat ik een vrouw ben, want als man zou je toch niet wegkomen met ‘onzin, schat’.

Dus ik hang de steunende maar rationele partner uit. Ik sta bij de deur van het toilet tot er een hand met een strip naar buiten steekt om vervolgens mijn objectieve oordeel te vellen over de kleurschakering. Ik google en lees, ben inmiddels helemaal bijgepraat over de LH-piek en de 24 tot 48 uur ‘window of opportunity’. Dit is nu al vermoeiend. Gelukkig mag ik wel bier blijven drinken, want ik kan wel een borrel gebruiken.

3 Comments

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: